Het behandelaanbod
Bij behandeling kan gedacht worden aan zowel individuele therapieën, als een systemische aanpak waarbij de partner, het gezin of anderen die belangrijk zijn in het leven van de patiënt kunnen worden betrokken.
De behandeling kan bestaan uit dialectische, cognitieve en gedragstherapie, psychotherapie, EMDR, assertiviteitstraining, psycho-educatie en farmacotherapie. Ook groepstherapie hoort tot de mogelijkheden. De behandeling wordt vanzelfsprekend afgestemd op de zorgvraag van de patiënt.
Persoonlijkheidsonderzoek en IQ-test kan een onderdeel uitmaken van het behandelingsproces, ook mogelijk voor anderstaligen.

Een greep uit de aandoeningen die wij behandelen:
Depressie
Bipolaire stoornissen (manisch depressieve klachten)
Persoonlijkheidsstoornissen (o.a. paranoïde, schizoïde, schizo-typisch, borderline, antisociaal, narcistisch, theatraal, afhankelijk, ontwijkend, obsessief-compulsief)
Angststoornissen (o.a. paniek, fobie, dwangstoornis, posttraumatische en acute stress-stoornis, angst door alcohol of drugs)
Psychotische stoornissen
Schizofrenie
Gedragsproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijke handicap in combinatie met een psychische stoornis

Trainingen en groepsbehandelingen
Zowel individueel als in groepsverband kunnen Patiënten werken aan hun behandeldoelen. De specialist zorgt samen met zijn team voor op maat gemaakte trainingen en groepsbehandelingen. Voor vragen en aanmeldingen betreft trainingen en groepsbehandelingen kunt u contact opnemen met 010-4659959.